Nedap ONS koppeling: Mapping teams

Inrichten koppeling (mappen van teams)
#

Jij als beheerder bent in regie. Je kunt zelf bepalen welke locaties, afdelingen of wijken je vanuit Nedap wilt synchroniseren naar nCare. In nCare werken we met 3 niveaus:

 • Organisatie
  • Locaties
   • Afdelingen/wijken

Onder de afdelingen/wijken vallen de cliënten.

 1. Ga naar ‘Instellingen’ en kies voor ‘Nedap koppeling’
 2. Je ziet hier het locatiegram uit jullie Nedap ONS omgeving
 3. Links in beeld selecteer je de locatie/afdeling/wijk die je vanuit Nedap wil synchroniseren. Wanneer je een locatie/afdeling/wijk aanvinkt, verschijnt er rechts een dropdown menu met de locaties en eventueel afdelingen/wijken die je in nCare hebt aangemaakt
 4. Selecteer nu de nCare locatie waarmee je de Nedap locatie wilt koppelen.

  Na de selectie ziet dat er zo uit:
 5. Selecteer nu alle afdelingen/wijken die je wilt aanmaken in nCare. Alleen onder afdelingen/wijken kunnen cliënten vallen in nCare. Niet onder locaties.
 6. Als er al afdelingen/wijken bestaan in nCare dan kan je deze nu koppelen door ze te selecteren in de dropdown menu zoals je dat net gedaan hebt met de locatie.
  Gaat het om een nieuwe afdeling? Selecteer dan de optie ‘Nieuwe afdeling voor locatie *naam locatie’. Er wordt dan automatisch een afdeling aangemaakt in nCare met dezelfde naam zoals deze in Nedap ONS staat. Let op: werken jullie in de wijk? Maak dan eerst handmatig een wijk aan (klik hier voor instructies).

  Hebben jullie in Nedap kamers/appartementen als (sub)locaties aangemaakt? Maak dan eerst zelf een afdeling aan in nCare via Instellingen, Afdelingen/Wijken, waarna je alle kamernummers koppelt met dezelfde afdeling:
 7. Alles gekoppeld naar wens? Kies dan voor ‘Opslaan’.
 8. Je krijgt nu een melding in beeld die een samenvatting geeft van wat je hebt ingesteld. Wanneer je kiest voor ‘Doorgaan’ dan wordt alles aangemaakt zoals ingesteld. De cliënten en medewerkers komen door na de eerst volgende synchronisatie.

Apotheken toevoegen #

Nu je de locaties en afdelingen hebt aangemaakt en je de juiste instellingen hebt gedaan, moeten de apotheken in nCare worden toegevoegd. Dit gebeurt per locatie.

 1. Ga naar ‘Instellingen’ en kies voor ‘Apotheken’.
 2. Linksboven zie je de naam van de locatie en rechts daarvan de knop ‘Toevoegen’. Let op dat de AGB code van de apotheek in nCare overeenkomst met de AGB code van de apotheek in Nedap. Pas zo nodig aan in Nedap.
 3. Herhaal dit voor alle aangemaakte locaties.