Hoe verwerk ik handmatig als apotheek nieuwe voorschriften vanuit het nCare EVS?

Wanneer er vanuit het nCare EVS een voorschrift is gemaakt wordt deze verstuurd naar het apotheek systeem van jullie apotheek.

Hieronder de stappen die je moet volgen voor het correct verwerken van een voorschrift uit het nCare EVS.
Indien deze stappen niet gevolgd worden bestaat de kans dat er een dubbele schema in nCare komt te staan omdat bij het voorschrijven in nCare er gekozen kan worden voor het maken van een tijdelijk schema. Dit tijdelijke schema blijft bestaan totdat onderstaande handelingen zijn uitgevoerd. Vanuit de apotheek informatie systemen krijgen wij niet mee of een import een schema bevat van een nieuw aangemaakte voorschrift of een bestaand voorschrift.

Stap 1 #

Verwerk het voorschrift in je eigen apotheeksysteem

Stap 2 #

Ga vanuit MijnNcontrol naar de nCare pagina ‘actielijst’

Rechtsboven in de pagina staat het onderdeel ‘Open voorschriften’. Hier zie je per locatie van de gekoppelde zorgorganisaties hoeveel voorschriften nog open staan voor verwerking (1e kolom) en hoeveel voorschriften nog op een import wachten (2e kolom).

Klik de locatie aan waarvan je de voorschriften hebt verwerkt in je apotheek systeem.

Je ziet nu alle open voorschriften van deze locatie per cliënt. Per voorschrift zie je de datum van aanvraag, naam cliënt, afdelingsnaam, naam medicatie, dosering, gewenste startdatum en naam van de voorschrijver.

Indien je meer informatie wilt inzien van een voorschrift klik je op het i icoon aan het begin van de regel.

Je ziet dan alle informatie omtrent dit voorschrift waaronder het schema en de medicatiebewakingssignalen vanuit het nCare EVS.

Stap 3 #

Vink de voorschriften aan die je in het eigen apotheeksysteem hebt verwerkt en klik dan op ‘Verwerken’.

Stap 4 #

Stuur de nieuwe toedienlijsten naar nCare of laat dit gebeuren door de scheduler (CGM) of het automatische bijwerken op vaste tijd (Pharmacom en Promedico VDF).