FarMedRx koppeling

VersieWijzigingsdatumGewijzigd doorBeschrijving
1.118-03-2024Elize van DijkActualisering

Wat houdt de koppeling in? #

Met de koppeling tussen nCare en het EVS FarMedRx kunnen de medicatielijsten, op door de klant ingestelde tijden, opgehaald worden en in NCare gezet worden.
De arts schrijft de medicatie voor in FarMedRx en nCare neemt dit over via de koppeling. De voorschrijvingen komen dan in de toedienlijst van de cliënt te staan en de zorgmedewerker kan de medicatie aftekenen in nCare.

Wil jij met een koppeling aan de slag?

Laat dit weten via het klantportaal.

Hoe werkt de koppeling? #

De beheerder van de zorgorganisatie die met FarMedRx wil koppelen, kan instellen hoe laat een import start. Dit is instelbaar per afdeling, met een maximum van 3 maal per dag. Importbestanden van FarMedRx lopen één dag vooruit. 
De importtaak wordt gestart per afdeling. De import haalt de medicatie van de cliënten van die afdeling één voor één op. We raden daarom aan de taak te starten voordat de ronde van deze afdeling start (bijvoorbeeld 15 minuten).  

Wat zit er niet in de koppeling? #

Het is met de koppeling naar FarMedRx niet mogelijk om gebruik te maken van de bestelmodule in nCare. De bestelmandjes zullen wel getoond worden maar dit kan uitgezet worden middels rechten.

Apotheek aan cliënt koppelen in de testomgeving #

Wanneer de zorginstelling een cliënt koppelt aan nCare moet er verplicht een apotheek toegevoegd worden. Wanneer er van deze koppeling tussen nCare en FarMedRx gebruik wordt gemaakt, dient deze apotheek het AIS FarMedRx te hebben.
Deze apotheek kan via instellingen -> apotheken toegevoegd worden via de zoekterm ‘’
Test apotheek Farmedrx’’.  

Wanneer de zorgorganisatie al met nCare werkt geldt het volgende: alle apotheken bij de cliënten moeten worden aangepast naar een apotheek met als AIS FarMedRx (Test apotheek Farmedrx).  

Apotheek aan cliënt koppelen in de productieomgeving #

Wanneer de zorginstelling een cliënt koppelt aan nCare moet er verplicht een apotheek toegevoegd worden. Wanneer er van deze koppeling tussen nCare en FarMedRx gebruik wordt gemaakt, dient deze apotheek het AIS FarMedRx te hebben.
Deze apotheek kan via instellingen -> apotheken toegevoegd worden via de zoekterm ‘’
Farmed’.  

Wanneer de zorgorganisatie al met nCare werkt geldt het volgende: alle apotheken bij de cliënten moeten worden aangepast naar de apotheek met de naam ‘Farmed’.

Synchronisatie momenten instellen #

Ga naar ‘Algemeen beheer organisatie’

Nu zie je in het menu ‘Instellingen’ onderaan de optie FarMedRx koppeling staan, klik deze aan.

Wanneer je een afdeling van de rechterkolom sleept naar het lege vlak ‘Afdeling’, dan kan je de tijden (maximaal 3) instellen waarop de koppeling voor deze afdeling moet draaien.
Houdt er rekening mee dat de koppeling tijd nodig heeft om alle cliënten één voor één op te halen. We raden aan de koppeling 15 minuten de geplande rondetijd in te stellen.

Door middel van het blauwe plusje linksonder, kan je meerdere afdelingen aanmaken met de bijbehorende tijden.

Er verschijnt dan ook een optie om een afdeling uit de koppeling te verwijderen. Er zal altijd minimaal één afdeling ingevuld blijven. Tenzij de koppeling ontkoppelt wordt.

Zijn alle afdelingen en tijden ingesteld? Klik dan op Opslaan.

Nu kan je gebruik maken van de FarMedRx koppeling in nCare.

Wat is er nodig om FarMedRx te implementeren? #

Voor deze koppeling is API url, een certificaat en een wachtwoord nodig. Deze kan de zorginstelling opvragen bij de supportdesk/projecten van FarMedRx. 

Voorwaarde voor deze koppeling is: 

  1. FarMedRx en nCare hebben hetzelfde ECD als bron voor de (gemeenschappelijke) cliënten. Zonder eenzelfde ECD als dezelfde bron, kan deze koppeling niet functioneren. 
  2. De cliënt heeft geen andere AIS-koppeling met nCare. Dit is voorwaardelijk om de koppeling te kunnen gebruiken.