EVS: Recepten automatisch verwerken

Apotheken kunnen gebruik maken van de functionaliteit: ‘Voorschriften en stopberichten automatisch als gezien markeren’.

Met deze functionaliteit is het niet meer nodig om handmatig alles recepten als verwerkt aan te vinken.

Dit kan ingesteld worden bij ‘mijn instellingen’ via de nCare pagina in MijnnControl.

Hoe werkt het?

Ga via MijnnControl naar de instellingenpagina van nCare

Als apotheker geef ik via een checkbox in de instellingen aan dat ik recepten obv tijdstip wil gaan verwerken. Ik kom daar door op ‘Bewerken’ te klikken op de instellingen pagina.

Wanneer ik de checkbox heb aangevinkt kan een ik een tijdstip instellen.

Alle voorschriften die voor het ingestelde tijdstip zijn ingezonden worden op het ingestelde tijdstip op de status verwerkt gezet.

Hierdoor voorkom ik dat er dubbele toedieningen en medicatie in de deellijst van de cliënt staan en weet ik zeker dat de nieuwe schema’s tijdig de status verwerkt door apotheek krijgen en de oude schema’s niet meer zichtbaar zullen zijn.

Alle voorschriften die na het ingestelde tijdstip zijn verzonden worden de volgende dag op de status verwerkt gezet op het ingestelde tijdstip.

Alle nieuwe tijdelijke schema’s die horen bij een nieuw voorschrift die na het ingestelde tijdstip zijn verstuurd hebben aan de zorgorganisatie kant duidelijk de status ‘wacht op acceptatie apotheek’ zoals dat nu ook het geval is.

Werkdagen

De werking van deze functionaliteit is dat deze de verwerking alleen uitvoert op werkdagen. In het weekend en officiële Nederlandse feestdagen (zoals bv 2e paasdag) zal er geen automatische verwerking plaats vinden. Ben je als openbare apotheek wel open in h

Handmatig

Wanneer ik tussendoor handmatig een import wil sturen naar nCare met een nieuw recept of wanneer ik geen tijdstip instel voor het verwerken van voorschriften blijft de huidige werking voor mij als apotheker actief en zal ik handmatig alle voorschriften op verwerkt moeten zetten voordat ik een import stuur.

Zie voor instructies handmatige verwerking:
https://www.careconnections.nl/uitleg/hoe-verwerk-ik-als-apotheek-nieuwe-voorschriften-vanuit-het-ncare-evs/