Gebruikers beheer (aanmaken, bewerken etc)

Waar staat dit:
Instellingen > Gebruikers

Benodigde rechten:
Gebruikers inzien (beheer)
Gebruikers bewerken (beheer)
Gebruikers importeren en exporteren (beheer)
Mag gebruikers in beheer in bulk bewerken

Algemeen #

Op de pagina gebruikers kan je alle nCare gebruikers binnen jouw organisatie inzien en beheren.

Wanneer je naar de pagina toe gaat zie je links in beeld alle gebruikers en rechts alle details van de gebruiker wanneer deze geselecteerd is.

Door te kiezen voor ‘Wachtwoord wijzigen’ of ‘Pincode wijzigen’ kan je dit als beheerder voor een gebruiker uitvoeren.
Het ingestelde wachtwoord moet je als beheerder dan wel doorgeven aan de gebruiker. De pincode kan de gebruiker via nCare web inzien via het tandwieltje, tenzij er gewerkt wordt met SSO, dan kan de gebruiker de pincode alleen opvragen via het vergrendelscherm in de app.

Ontkoppelen
Indien een gebruiker aan het verkeerde SSO gekoppeld is kan je dit in de tab ‘Single Sign On koppelingen’ ongedaan maken door op de knop ‘Ontkoppelen’ te klikken.

Toevoegen #

Om een gebruiker toe te voegen klik je op de knop ‘Toevoegen’

Er opent een nieuw scherm en vul alle gegevens in die nodig zijn voor het aanmaken van een gebruiker.
Bij AGB code mag er 12345678 ingevuld worden indien er ook besteld gaat worden vanuit nCare.
Wanneer alles is ingevuld klik je op ‘Opslaan’

Klik bij de nieuw aangemaakte gebruiker op de tab ‘Rollen’ en kies voor ‘Toevoegen’

Selecteer de locatie waartoe de gebruiker geautoriseerd moet worden en vink de rollen aan die gebruiker mag hebben.

Het is ook mogelijk om binnen een locatie de gebruiker alleen rechten te geven tot een specifieke afdeling/wijk.
Kies voor ‘Opslaan’ als alles is ingevuld.

Wijzigen #

Wanneer je een gebruiker wilt wijzigen selecteer dan eerst een gebruiker en kies dan voor ‘Wijzigen’.

Verwijderen #

Je kan alleen gebruikers verwijderen die nog nooit hebben ingelogd in nCare.
Wel kan je een gebruiker op niet actief zetten, zie hiervoor sub hoofdstuk ‘Toegang’

Exporteer #

In nCare is het mogelijk om een export te maken van alle gebruikers. Dit kan je doen door op ‘Exporteer’ te klikken.
In de export zie je een overzicht van alle gebruikers + hun autorisatie.

Toegang #

Bij ‘Toegang’ kan je gebruiker(s) op actief zetten of op niet actief zetten.

Selecteer je gebruikers bij ‘Gebruikers’, zet een vinkje bij ‘Start toegang’ of ‘Einde toegang’ en vul de datum in die gewenst is.

Kies vervolgens voor ‘Opslaan’.

Filter #

Op de gebruikerspagina is het mogelijk om filters in te stellen.
Op basis van je ingestelde filters krijg je een overzicht van gebruikers te zien.

Wil je bijvoorbeeld weten welke accounts nog geen SSO hebben ingesteld dan gebruik je de filters ‘Actief’ en ‘Geen SSO ingesteld’.