Nedap ONS Deeplink (app en web)

Inleiding  #

Om de gebruiker aan het stuur te zetten is het nu mogelijk om cliënten te importeren via een deeplink vanuit Nedap ONS  in nCare. Op deze manier bepaalt de zorgmedewerker of een cliënt beschikbaar moet zijn in nCare en kan deze persoon direct een cliënt registreren. Daarna is deze cliënt direct beschikbaar in nCare web en in de apps.

 

Werking  #

In het overzicht van het cliëntdossier in Nedap ONS staat onder het bij ‘Snelkoppelingen’ onder ‘Medisch’ de deeplink naar nCare.

Je komt nu in een keuze scherm, je kan kiezen voor het openen van de nCare app op iOS of nCare web. Indien je kiest voor nCare web zal de cliënt direct geïmporteerd worden in nCare en het dossier van de cliënt worden geopend.   

De cliënt is na importeren direct actief. 

Wanneer een cliënt reeds beschikbaar is in nCare, wordt de cliënt informatie geüpdatet. Daarmee is de informatie uit Nedap ONS leidend. 

Randvoorwaarden  #

  • In nCare is het vinkje ‘Importeer cliënten via realtime deeplink’ gezet bij Instellingen > Nedap instellingen > Instellingen 
    • LET OP: de nachtelijke en middag sync voor cliënten gaat dan uit. Cliënten worden dan alleen geïmporteerd door de gebruikerslink. Medewerkers komen nog wel mee met de syncs.
  • De mapping is ingesteld in nCare. Er mag maar 1 locatie (hoofd of algemene locatie) van de cliënt gekoppeld zijn in nCare.
    • In de toekomst ondersteunen we ook dat de cliënt geïmporteerd wordt in nCare in alle gekoppelde locaties (hoofd en alle algemene locaties).
  • Er moet in Nedap ONS een apotheek gekoppeld zijn aan de cliënt, de betreffende apotheek moet ook in nCare staan. De AGB codes moeten overeenkomen.
  • Je moet minimaal met versie 4.2 van de koppeling tussen nCare en Nedap ONS werken. Als niet bekend is op welke versie jullie zitten, kan je dit via Servicemanagement of Support bij ons opvragen.

Implementatie #

Maak bij Nedap een ticket in Topdesk van het type Snelkoppeling aan, categorie ‘Medical’ met de volgende inhoud:  

Graag willen wij in onze Nedap ONS omgevingen een link laten toevoegen onder het kopje ‘Medisch’. met de titel ‘nCare’ (Je mag ook je eigen titel doorgeven).

En daarbij de link voor productie omgeving: https://extern.directnaar.ncare.nl/nedap.html?id={{client_id}} 

En de link voor de test omgeving:
https://extern.directnaar.acceptance.ncare.nl/nedap.html?id={{client_id}}

De autorisaties in Nedap ONS die horen bij een snelkoppeling van dit type zijn Toegang tot externe medische console aanvragen of Toegang tot externe medische console uitslagen. Zie voor een toelichting ook de tabel in deze handleiding.