Triade

Welkom! #

Welkom bij de e-learning over nCare! Goed dat jij je gaat verdiepen in de functionaliteiten van nCare.
Deze e-learning bestaat uit een afwisseling van korte video’s en enkele instructies in tekst.
De e-learning kost ongeveer 30 minuten om volledig te doorlopen.
Veel succes met de e-learning!

Wat is nCare? #

nCare is een handige applicatie waarmee je de medicatie van je cliënten kunt aftekenen en inzien. De app haalt alle benodigde informatie uit het apotheeksysteem. nCare vervangt papieren toedienlijsten.
Bovendien kun je met nCare ook direct medicijnen bestellen bij de apotheek, zonder dat je telefonisch contact moet opnemen of e-mails moet sturen.
nCare bestaat uit een app en uit een webomgeving. Het verschil tussen deze twee, is dat in de webomgeving het beheer kan worden uitgevoerd. In beide omgevingen kan medicatie worden afgetekend en besteld.

Inloggen #

Aanmelden met je nCare account #

Instructies nCare app #

Het menu in de nCare app #

Aftekenen in de nCare app #

Aanmelden op nCare web #

Het inloggen op nCare web gaat op dezelfde manier als het inloggen in de nCare app. nCare web vind je via web.ncare.nl. Vervolgens vul je de organisatienaam, je gebruikersnaam en je wachtwoord in.

Aftekenen op nCare web #

Apotheken toevoegen #

Apotheken zijn een essentieel onderdeel binnen nCare. Zonder apotheken kunnen er geen cliënten in nCare worden toegevoegd en zijn er geen toedienlijsten om digitaal af te kunnen tekenen.

Cliëntbeheer in nCare web #

Cliënten toevoegen #

Komen er nieuwe cliënten in zorg? Dan moeten deze cliënten worden toegevoegd in nCare web. Via onderstaande video wordt duidelijk hoe dit werkt.

Cliëntdossier #

In onderstaande video wordt uitgelegd wat er allemaal mogelijk is binnen het cliëntendossier in nCare en op welke wijze je een BEM status kan wijzigen bij de cliënten.

Monitor pagina #

In onderstaande video wordt uitgelegd welke informatie je uit de monitor pagina kan halen.

Historie dubbele controle en de receptenbuffer #

Uitleg over waar en hoe je de historie van de dubbele controles op afstand kan inzien en wat de werking van de receptenbuffer is. Ook wordt uitgelegd hoe je je gebruikersgegevens kunt inzien en wijzigen.

Supportprocedure #

Heb je tijdens het werken met nCare vragen, of loop je ergens tegenaan? Op de uitleg website van CareConnections kan je veel informatie vinden: https://www.careconnections.nl/uitleg/
Via de zoekbalk kan je zoeken op een trefwoord, of je kunt kijken bij de handleidingen, instructievideo’s en veelgestelde vragen. Via de ‘Help’ knop in nCare kom je ook op deze website terecht.
Kom je er dan nog niet uit? Neem dan contact op met de beheerder binnen jouw zorgorganisatie. Voor vragen kan er gemaild worden naar FB-ECD@triadevitree.nl.
De beheerder heeft toegang tot het klantportaal van CareConnections waar hij/zij de vragen namens jou kan insturen.

Noodprocedure #

Wanneer je om wat voor reden dan ook niet kunt inloggen op nCare, is er een noodprocedure ingericht.
Er is een noodportaal waarop je kunt inloggen met je nCare account. Je kunt geen medicatie aftekenen op het noodportaal, maar je kunt er wel de actuele toedienlijsten inzien zodat je weet welke medicatie je moet toedienen. Neem een kijkje op https://noodportaalncare.nl/