Innovatief werken met de
Unit4 Cura App

Voor veel organisaties in de zorg biedt het nieuwe zorgstelsel tal van uitdagingen. Voor Aveleijn, gespecialiseerd in gehandicaptenzorg, is dat niet anders. De organisatie zet hoog in op innovatie. Met de invoering van de Unit4 Cura App, powered by CareConnections, levert IT een wezenlijke bijdrage aan efficiency in de zorg.

p.-1-2

Julius Ypma is interim IT-manager bij zorgorganisatie Aveleijn. Hoewel het niet in zijn aard zit om ergens wakker van te liggen, zijn er wel vraagstukken op zijn vakgebied die hem bezighouden. Vraagstukken die gerelateerd zijn aan uitdagingen waarvoor Aveleijn zich gesteld ziet, zoals verlaging van de regeldruk. ‘We merken een drijvende kracht richting het systeemdenken’, zegt Ypma. ‘Als er zich een keer een incident voordoet, zijn we geneigd om hier meteen een protocol voor te schrijven en dit voor de hele organisatie bindend te verklaren. Wij willen graag regelarm werken en medewerkers de gelegenheid geven zelfredzaam te zijn. Met goed nadenken kom je een heel eind. Wij zien graag dat medewerkers met hun cliënten bezig kunnen zijn in plaats van met protocollen en andere randzaken.

Als afdeling IT faciliteren we deze omslag, en begeleiden we veranderingen in de zorg vanuit ons eigen vakgebied.’Ypma is aangetrokken door het Twentse Aveleijn om veranderingen binnen de IT-functie van de organisatie door te voeren. ‘De financiering van de zorg is een thema dat landelijk speelt. Ook wij hebben te maken met toenemende uitgaven. Vanuit IT willen wij efficiency helpen realiseren’, zegt hij. Daarvoor is meedenken over de zorg essentieel, en een IT-functie die functioneel en flexibel opereert. ‘We hebben geen klassieke IT-afdeling meer die zich bezighoudt met firewalls en servers. We doen veel aan informatieanalyse, en we kijken wat de zorgmedewerkers en de markt nodig hebben. We zijn alert op nieuwe systemen en ontwikkelingen.’

46634489_l

Meer lezen?

Download de hele case

informatie

download de
brochure

demonstratie

maak een afspraak
voor een demo

Begin met typen en druk op enter om te zoeken