Vitalis WoonZorg Groep kiest voor het medicatie toedienregistratiesysteem van nCare

Vitalis WoonZorg Groep werkt met nCare, het toedienregistratiesysteem voor optimale veiligheid. Dankzij de medicatie app hebben de medewerkers actuele medicatielijsten, kan dubbele medicatie controle op afstand worden uitgevoerd en dringen ze het aantal medicatie incidenten terug.

Akke Kelder, adviseur beleidsstaf bij Vitalis WoonZorg Groep legt uit waarom ze voor nCare hebben gekozen: “We hebben eerst een selectie gemaakt uit een aantal leveranciers waarvan we positieve referenties ontvingen. Vervolgens hebben we onze medicatie aandachtvelders (verzorgende en verpleegkundigen) demo versies laten testen. De meeste aandachtvelders spraken een voorkeur uit voor nCare. Doorslaggevend was de gebruiksvriendelijkheid en goede lay-out.”

Medicatie incidenten verminderen

Vitalis WoonZorg Groep besloot op zoek te gaan naar een toedienregistratiesysteem vanwege inzichten vanuit analyses. Paul de Bruyn, manager thuiszorg bij Vitalis WoonZorg Groep: “Uit analyse van de medicatie incidenten bleek dat een aantal incidenten werd veroorzaakt door het werken met papieren toedienlijsten. Ook kostte de dubbele controle op risicovolle medicatie veel tijd. Verder hoopten we natuurlijk dat door digitalisering het gehele medicatieproces een stuk sneller en gebruiksvriendelijker zou verlopen zodat er meer tijd en aandacht is voor zorg.”

Intra- en extramuraal

Vitalis WoonZorg Groep zet nCare in bij de thuis- en verzorgingshuiszorg. “Dat was een belangrijke voorwaarde voor onze keuze” vertelt Kelder. “Nadat een aantal wijkverpleegkundigen ook tevreden terugkwamen van een nCare werkbezoek zijn we gestart met de implementatie op één locatie. Inmiddels werken alle locaties met nCare en zijn de evaluaties positief!

Meer weten over het toedienregistratiesysteem nCare voor optimale medicatieveiligheid?

Begin met typen en druk op enter om te zoeken