Regio Arnhem kiest voor het elektronisch toedienregistratiesysteem nCare

Veilig medicatie toedienen aan gebruikers van medicijnen, daar is apotheken alles aan gelegen. ‘Door het verstrekken van medicijnen te digitaliseren zetten we een extra stap in efficiëntie en kwaliteit’, aldus Ronald Tijhuis, apotheker-directeur Dienstapotheek Arnhem en Omgeving.

‘We hebben een projectgroep gemaakt van thuiszorginstanties, openbaar apothekers en huisartsen’, vervolgt Tijhuis. ‘De werkgroep heeft alle beschikbare systemen tegen elkaar afgezet. De uiteindelijke keuze voor nCare is gemaakt door bestuurders van thuiszorgorganisaties, huisartsen en apothekers. Gebruiksvriendelijkheid was hierin een belangrijke keuze.

Samenwerking versterken

Alle apotheken uit de regio Arnhem werken straks met hetzelfde systeem. Evenals vele thuiszorgorganisaties. Tijhuis: ‘Werken met één ETDR versterkt de samenwerking op alle lagen en werkt mede daardoor erg kwaliteit verhogend. De toedienlijsten zullen veel accurater zijn en de communicatie gaat straks een stuk beter verlopen. Hierdoor kan er ook sneller geschakeld worden.’

Jos Koppelaar, directeur CareConnections, is blij om te zien dat de gehele regio Arnhem voor nCare kiest: ‘Ons uitgangspunt is altijd meer tijd en aandacht voor goede zorg. Een belangrijk aspect van goede zorg is een goede integratie van de keten. Dankzij deze integratie wordt de kwaliteit van zorg beter en nemen medicatiefouten af.’

Vertrouwen

CareConnections heeft in sinds een aantal maanden nCare toegevoegd aan hun productenportfolio. ‘Een overname is altijd spannend. Voor ons, maar natuurlijk ook voor klanten. Dat de gehele regio Arnhem kiest voor nCare laat zien dat er vertrouwen is. In ons bedrijf, maar ook in onze visie. Ook de verbeteringen die we al hebben doorgevoerd, op basis van inspraak van zorgorganisaties en apotheken, en de functionaliteiten die we aan het ontwikkelen zijn, spelen hierbij een rol’ sluit Koppelaar af.

nCare is onderdeel van CareConnections dat apps ontwikkelt voor de zorg, met als belangrijkste uitgangspunt meer tijd en aandacht voor goede zorg. Dankzij slimme zorgapps is de administratietijd van ruim 50.000 zorgmedewerkers bij 200 zorgorganisatie en ruim 700 apotheken al drastisch verlaagd.

Meer weten over het toedienregistratiesysteem nCare voor optimale medicatieveiligheid?

Begin met typen en druk op enter om te zoeken