“Een nieuwe tool implementeren zonder elkaar in de ogen aan te kunnen kijken”

RST Zorgverleners is sinds kort live met het elektronisch toedienregistratiesysteem van nCare. Om ervoor te zorgen dat zorgmedewerkers zo optimaal mogelijk met de medicatieapp werken zijn er trainingsdagen. Nu gaan deze trainingsdagen een beetje anders dan normaal..

In gesprek met Maurits van Veen, consultant van nCare, en Arne Wessels, wijkverpleegkundige van RST Zorgverleners.

Normaal gesproken zijn de trainingsdagen bij de implementatie van nCare toch offline Maurits?

Ja klopt, maar inmiddels is het net zo normaal dat we de trainingen volledig online doen. Natuurlijk was het wel even wennen toen we startten met de training op afstand, maar het is ontzettend leuk om te doen!

Wij geven de trainingen via Teams. Na een korte introductie gaan we direct aan de slag. Via een tool kan ik mijn scherm van mijn iPad of telefoon delen en kan ik precies met mijn muis laten zien welke acties ik uitvoer. Zo geef ik per onderdeel van de applicatie uitleg over hoe deze werkt en wat de juiste werkwijze is.

Klinkt fantastisch! Is er dan niets wat tegenvalt bij het online trainen?

Maurits: Het grootste verschil is dat je elkaar niet in het gezicht kan aankijken. Een beeldscherm is toch anders dan een persoon in het echt zien. Daarnaast is het goed om een goede structuur te hebben. Je wilt voorkomen dat het onrustig of zelfs chaotisch wordt doordat je met veel mensen in een gesprek zit.

Arne: Door de corona crisis gaat het allemaal iets anders dan gewend. Veel op afstand bespreken en trainen op afstand is ook nieuw. Toch hebben we ons aan de planning kunnen houden. De samenwerking loopt erg goed er zijn korte lijntjes

Meer weten over het toedienregistratiesysteem nCare voor optimale medicatieveiligheid?

Begin met typen en druk op enter om te zoeken