Integratie van de keten door koppeling APRO en nCare

De koppeling tussen APRO, het farmaceutisch zorgsysteem van Promedico, en nCare, het elektronisch toedienregistratie systeem van CareConnections, is succesvol gerealiseerd. Dankzij deze koppeling hoeven zowel apotheken als (thuis)zorgmedewerkers nooit meer met papieren toedienlijsten te werken. Hierdoor wordt medicatieveiligheid aanzienlijk vergroot.

Geen papieren lijsten meer

De zorg en de apotheek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dankzij deze koppeling hebben zorgmedewerkers altijd inzicht in de meest actuele medicatie-informatie. Wordt er door de apotheek een wijziging doorgevoerd of een notitie toegevoegd, dan ziet de zorgmedewerker dit direct.

Apotheken hoeven dankzij deze koppeling geen papieren toedienlijsten meer uit te printen maar gaat alles digitaal. Daarnaast is het mogelijk om direct medicatie te bestellen vanuit het elektronisch toedienregistratiesysteem. Apotheken die gebruik maken van APRO werken volledig papierloos. Door de koppeling met nCare zijn ook de toedienlijsten nu volledig digitaal. Geen rondslingerende etiketten, briefjes of toedienlijsten meer.

Medicatieveiligheid

zorgmedewerkers alles aan gelegen. ‘Ook wij zijn altijd op zoek naar manieren om het medicatieproces te optimaliseren. Daarom ben ik ook ontzettend blij met deze koppeling’ aldus Jos koppelaar, directeur CareConnections.

‘Er is altijd inzicht in actuele medicatie-informatie, (spoed)mutaties worden automatisch doorgestuurd en notities van de zorgprofessionals zijn voor alle betrokkenen toegankelijk’, vervolgt Koppelaar. ‘Daardoor verhogen we niet alleen de medicatieveiligheid, maar de samenwerking in de keten wordt ook een stuk efficiënter!’

Direct starten

Ben jij een apotheek die werkt met APRO? Neem dan contact met Promedico op via implementatieapro@promedico.nl voor meer informatie. Ons mag je ook altijd bellen of e-mailen.

Dit kan naar:

Robert Stoop
robert@careconnections.nl
06 – 23 73 81 19

Meer weten over het toedienregistratiesysteem nCare voor optimale medicatieveiligheid?

Begin met typen en druk op enter om te zoeken