Gebruikerservaring: Zelfstandiger, zorgvuldiger en met meer focus per cliënt

Als Verzorgende IG bij Van Neynsel is Aurora de Gouw al meer dan tien jaar betrokken in de zorg. Het geeft haar voldoening om ouderen te helpen die het nodig hebben. Zoals ze zelf zegt: “Een begin van een mooiere wereld, begint bij jezelf.” Zo vindt ze het belangrijk dat ze echt tijd kan maken voor haar cliënt en een persoonlijke band met ze opbouwt. Door de Zorgapp heeft ze hier ook meer tijd voor, maar heeft ze ook altijd actuele informatie bij de hand. Zo kan ze zelfstandiger werken, hoeft ze niet meer naar kantoor om de geprinte routeplanning op te halen en heeft ze meer focus per cliënt.

“Van Neynsel combineert wonen, zorg en welzijn voor ouderen in ‘s-Hertogenbosch en Vught. Altijd met aandacht voor individuele behoeften. Hun missie is ‘goed leven’. Zij streven er naar dat ouderen, ook wanneer het leven ingrijpend verandert, hun eigen leven kunnen leiden in een vertrouwde omgeving. Welbevinden is het resultaat van al hun inspanningen. De kernwaarden persoonlijk, betrokken en professioneel zijn als uitgangspunt van alle dienstverlening.”

Altijd actuele informatie bij de hand

“Wat ik super fijn vind aan de Zorgapp is dat ik altijd alle informatie bij de hand heb. Wanneer ik ’s ochtends opsta dan begin ik de dag met een kop koffie en open ik aan de eettafel de Zorgapp van CareConnections. In het startscherm heb je een tijdlijn, waarin je alle informatie van de laatste 48 uur per cliënt kan inzien waar je als laatst bent geweest of die je als behandelrelatie hebt opgeslagen. Ikzelf vergelijk het ook wel eens met een Facebook-tijdlijn. Hierdoor kan je alvast snel een indruk krijgen van wat er speelt en dat geeft mij een geruststellend gevoel. Wanneer ik bij de cliënt zelf ben, dan lees ik het volledige rapportage en/of zorgplan goed door en weet ik precies wat ik moet doen,” aldus De Gouw.

Starten vanaf huis met de routeplanning binnen de Zorgapp

“De routeplanning binnen de Zorgapp is voor mij wel echt de favoriete functionaliteit binnen de app. Je hoeft nu niet meer naar kantoor toe om de routeplanning op te halen, maar start gewoon vanaf huis. Wanneer er vroeger een wijziging was in de routeplanning, maar dit nog niet was aangepast op de uitgeprinte routeplanning dan kon je werkdag nog wel eens in de soep lopen. Nu wordt een wijziging in de routeplanning ook automatisch doorgevoerd via de app en hebben we daar nooit meer last van. Alles is nu actueel en dit is echt ideaal, zegt Aurora de Gouw.”

Zelfstandiger werken met meer focus en aandacht voor de cliënt

“ De app van CareConnections zorgt vooral voor gemakkelijker, efficiënter en zorgvuldiger werken. Vroeger dan stond je dag ingepland vol met cliënten en schreef je in een boekje de belangrijkste punten op per cliënt. Zo vergat ik niet wat er was gedaan per cliënt. Aan het einde van de dag ging je naar kantoor en dan typte je alle rapportages en andere benodigde informatie uit. De Zorgapp zorgt ervoor dat ik de volledige aandacht en focus heb voor de cliënt. De informatie van andere verzorgers heb ik inzichtelijk, ik lees mij snel in, schrijf daarna in de app op wat er gedaan is en zo kan ik alles loslaten wat ik bij de vorige cliënt heb gedaan en met volledige aandacht bij de volgende cliënt aan de slag. Zonder dat er belangrijke informatie verloren gaat. Dit gebeurde vroeger nog wel eens, omdat je door de hectiek niet alles kon onthouden,” aldus Aurora de Gouw, verzorgende IG bij van Neynsel.

informatie

Download de
brochure

demonstratie

Maak een afspraak
voor een demo

Begin met typen en druk op enter om te zoeken