Experimenteren met technische innovaties voor de Zorg

Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Je kent dat wel: als je net gewend bent aan je nieuwe smartphone, is het model alweer hopeloos achterhaald. Dat geldt voor bijna alle apparaten, tools en systemen. Vandaag kan er technologisch zoveel meer dan een jaar geleden, en wat er over tien jaar kan, kunnen we niet eens bedenken. CareConnections experimenteert met techniek, om het onmogelijke mogelijk te maken voor de Zorg.

‘Wat heeft de cliënt eraan?’

 

Voor elk bedrijf en iedere organisatie is het van groot belang de ontwikkelingen in de techniek op de voet te volgen. Zodat de nieuwe werkelijkheid je niet overkomt – en je jezelf moet afvragen wat je bestaansrecht eigenlijk nog is ‒ maar je er aan de voorkant op in kunt spelen. Daarom experimenteren wij met technische innovaties, om te onderzoeken of we er in de dagelijkse praktijk van de Zorg ons voordeel mee kunnen doen. Daarbij is voor ons leidend wat de cliënt, dus de klant van onze klant, eraan heeft. In de vorm van een verlaging van de administratieve last en een verhoging van het serviceniveau. Met als doel: meer klanttevredenheid bij de klanten van onze klanten.

Om welke ontwikkelingen gaat het?
De ontwikkelingen die wij met argusogen bekijken, dienen zich nu al aan, of er wordt nog hard aan gewerkt. Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.

  1. Allereerst gaat het om kunstmatige intelligentie, of artificial intelligence (AI). Steeds vaker worden computers ingezet voor het nemen van beslissingen of het zelfstandig uitvoeren van taken waarvoor intelligentie nodig is. Denk aan zelfsturende auto’s, je iPhone die je adviseert over je route naar huis en aan de kijksuggesties die Netflix je doet zodra je je hebt aangemeld.
  2. Ook volledige connectiviteit is zo’n ontwikkeling, waarin apparaten uitgerust zijn met sensoren en voortdurend met elkaar verbonden zijn en communiceren. Je verwarmingsketel en je koelkast zijn slim, maar ook meetapparatuur is via wifi uit te lezen.
  3. Denk ook aan kwantumcomputers: heel snelle computers met processors die gebruikmaken van de kwantummechanica. Deze computers kunnen enorme hoeveelheden data analyseren, om er verbanden en patronen uit de destilleren. Zo ontstaan nieuwe wetenschappelijke inzichten, en kunnen we theorieën testen en verfijnen. Ook voor cliënten in de Zorg zou dit tot baanbrekende inzichten kunnen leiden, waar wij met onze app graag op inspelen.
  4. Tot slot is augmented reality (AR) een ontwikkeling waarin we geïnteresseerd zijn: dat is een beeld van de werkelijkheid waaraan de computer elementen toevoegt. Denk aan de Google-bril, die informatie toevoegt aan het beeld dat de gebruiker ziet. Je ziet de straat, en tegelijkertijd waar je glutenvrije broodjes kunt kopen, of waar een parkeerplek vrij is. Een ander voorbeeld is de Google lens die continu bloedsuiker meet, in plaats van dat je dat vijf keer per dag met de hand moet doen.

Ook de smartphone maakt overigens al van deze ‘augmented reality’-techniek gebruik. Met diverse apps op je iPhone kun je meten, tekenen en bijvoorbeeld je huis inrichten.

 

‘Experimenten samen met zorgorganisaties,
universiteiten en hogescholen’

 

Wat kun je met deze ontwikkelingen?
Deze opsomming van technologische ontwikkelingen is een greep uit de mogelijkheden. Het zijn enkele van de belangrijke innovaties die wij signaleren en waarbij wij aan willen haken. Om voorbereid te zijn op de toekomst, doen wij daar nu al experimenten mee. Samen met onze klanten en cliënten onderzoeken we zo of nieuwe technologieën ondersteunend kunnen zijn aan de dagelijkse processen van de Zorg. We doen die experimenten samen met zorgorganisaties, universiteiten en hogescholen, in heel kleine stappen. Om goed te onderzoeken waar de behoeften van onze gebruikers liggen en hoe onze Zorgapp of andere oplossingen aan kunnen sluiten in het primaire proces van de Zorg.

Meer weten?
Wil je meer weten over onze visie op technologie, en hoe wij innovaties gebruiken om de Zorg beter te maken? Wij maken graag een afspraak, waarin wij uitleggen hoe wij de administratie in de Zorg tot nul willen reduceren.

informatie

Download de
brochure

demonstratie

Maak een afspraak
voor een demo

Begin met typen en druk op enter om te zoeken