Dubbele medicatiecontrole en toedienregistratie direct in de Zorgapp

Vanuit de Zorgapp is het nu ook mogelijk om dubbele medicatiecontroles uit te voeren vanwege nieuwe functionaliteit. Ook is het mogelijk om de medicatie digitaal af te tekenen dankzij koppelingen met EVS-systemen. ‘Dubbele medicatiecontrole blijkt in de praktijk vaak een duur en ingewikkeld proces te zijn. Dankzij de nieuwe functionaliteit in onze Zorgapp wordt de administratieve last voor de medewerker verminderd, maar blijft de controle overeind’, aldus Jos Koppelaar, oprichter CareConnections.

‘Een foutje met medicatie is zo gemaakt’, vervolgt Jos. ‘De toedienregistratie en dubbele medicatiecontrole zorgen ervoor dat er fouten voorkomen worden. Door te koppelen met bijvoorbeeld Medimo en NCare heb je altijd de laatste informatie inzichtelijk en teken je direct de medicatie af. Onze eigen functionaliteit voor dubbele medicatiecontrole zorgt ervoor dat je gemakkelijk en snel de controle uitvoert. Zo heeft de zorgmedewerker altijd alle informatie vanuit één app inzichtelijk.’

De koppeling

EVS-systemen zijn gespecialiseerd in digitale communicatie tussen arts, apotheek en verpleegkundige. Op die manier wordt de medicatieveiligheid geborgd. ‘Dat je deze informatie direct inzichtelijk hebt vanuit de Zorgapp is ontzettend praktisch. De zorgmedewerker hoeft maar één keer in te loggen, en maar één keer de cliëntgegevens op te zoeken om direct alle informatie in te zien. Net zoals het aftekenen van de medicatie’, aldus Jos.

Dubbele medicatiecontrole

Dubbele medicatiecontrole is lastig. Extramuraal is het zelfs vaak niet mogelijk om een collega de medicatie af te laten tekenen. Ook intramuraal is dubbele medicatiecontrole een moeizaam proces. Collega’s dienen elkaar op te zoeken en de medicatie af te laten tekenen, wat veel tijd kost en administratief extra werkzaamheden met zich mee brengt. Jos: ‘Via een chatfunctionaliteit stuur je een foto naar je collega, die direct akkoord kan geven ongeacht waar hij is. Daarnaast kan je met een collega of in een groepsgesprek chatten met je collega’s in een beveiligde omgeving. Handig met een overdracht of om snel een antwoord te krijgen op je vraag’.

Dubbele medicatiecontrole

Inspiratie rechtstreeks in je mailbox?

Laat je naam en e-mail adres achter en je bent direct op de hoogte van artikelen, tips, blogs en ons laatste nieuws.

informatie

Download de
brochure

demonstratie

Maak een afspraak
voor een demo

Begin met typen en druk op enter om te zoeken