De techniek van de Zorgapp

Het principe van de eenvoud

Als productmanager van de Zorgapp, bedenk ik hoe de app eruit moet zien. Dat doe ik samen met collega’s, waarbij we dankbaar gebruikmaken van de feedback van onze klanten. Ook mijn eigen ervaringen met de zorg neem ik daarin mee, want ik werkte acht jaar in de zorg voordat ik software engineering ging studeren.

Onze Zorgapp koppelen we nu met twee systemen: Cura van Unit4 en PlanCare van De Heer Software. Bij het bouwen en steeds verder ontwikkelen van de app, houden we er rekening mee dat deze zo generiek mogelijk moet zijn. Zodat de app ook gemakkelijk gekoppeld kan worden met andere systemen.

Neem nou de agendafunctionaliteit, die zowel in Cura zit, als in PlanCare. De afspraken in beide agenda’s hebben een titel. Ook in het CareConnections-model zit daarom een titel. Afspraken hebben een locatie, een startdatum, een starttijd, een einddatum en een eindtijd. In onze app bouwen we dit allemaal standaard in. Tot zover geen problemen. Maar in PlanCare kun je afspraken verwijderen, en in Cura niet. En als je naar ‘producten’ kijkt in PlanCare, mag je maar één product kiezen per afspraak. Cura, aan de andere kant, spreekt niet van producten, maar van ‘activiteiten’. Theoretisch is dat hetzelfde, alleen mag je in Cura meer activiteiten kiezen.

In onze app benoemen we producten/activiteiten als ‘care agreement action’, waar beide systemen naartoe ‘mappen’; door mapping kun je gegevens uitwisselen tussen twee verschillende systemen. Al die uitwisseling van gegevens, gebeurt in de Zorgapp-service die wij aan klanten verlenen. Wij bouwen een slimme app die uitblinkt in eenvoud en juist daardoor aan veel systemen te koppelen is. De service tuigt de app op, naar gelang het systeem waarmee gekoppeld wordt én de klant die de app gebruikt. Zo bepalen we precies wat de Zorgapp mag.

Het voordeel van onze werkwijze is dat we morgen een andere ECD-leverancier aan kunnen sluiten op onze app, en overmorgen weer een andere. Daarom heten we ook CareConnections. De basis van onze app kunnen we voortdurend hergebruiken zonder ingrijpende aanpassingen in de software te maken. Met onze generieke app, die we kunnen we ‘laden’ volgens de wensen van de leverancier en de klant, geven we een nieuwe draai aan duurzaamheid. Want alle mooie dingen hoeven we maar één keer te bouwen, en we kunnen er de instructies in de Zorgapp-service mee laden. ECD-leveranciers profiteren op deze manier ook van de slimmigheden in het systeem van de ander.

Wil je ook meeprofiteren van de slimme technologie van de Zorgapp? Vraag je leverancier om de koppeling mogelijk te maken, of neem contact met ons op voor meer informatie.

Herman Knol, productmanager bij CareConnections.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken