Blog: Eureka!

Soms gebeuren er dingen in je leven die je tot nadenken zetten. Het vermogen tot reflectie hoort bij de mens en het is waardevol. Want het betekent dat je een andere koers in kunt zetten of een nieuwe route kunt bepalen – met een andere uitkomst als gevolg. Door het signaleren van zaken die je anders zou willen hebben, komt de oplossing binnen handbereik.

Dat ondervond de Griekse wis- en natuurkundige Archimedes al. Terwijl hij in bad stapte om rustig over een probleem na te denken, merkte hij dat hij letterlijk lichter werd. ‘Eureka!’, riep hij, omdat hij ontdekte dat de opwaartse kracht die een lichaam in een vloeistof of gas ondervindt even groot is als het gewicht van de verplaatste vloeistof of het gas. Deze ‘Wet van Archimedes’ was de oplossing voor zijn probleem.

eureka-moment-careconnercionsIk wil mezelf niet met Archimedes vergelijken. Toch herken ik het Eureka-gevoel. Ook ik had een probleem waarmee ik worstelde. Iemand uit mijn naaste omgeving werd getroffen door een nare ziekte en kwam terecht in een verpleeghuis. Als ik op bezoek was, werd ik geraakt door de bevlogenheid van de zorgverleners. Het zijn mensen die op een bepaalde manier van hun cliënten houden, het is fascinerend om dat te ervaren. Mijn respect voor hen werd nog groter toen ik met hen sprak en erachter kwam dat zij elke dag een à anderhalf uur bezig zijn met hun administratie. In hun eigen tijd, bovenop de intensieve zorg die zij verlenen.

Tegelijk met het respect dat ik voor deze mensen kreeg, kwam bij mij de wens op hier iets aan te doen. Hun lasten te verlichten. En een bijdrage te leveren aan de zorg die ík kan leveren: het maken van een ICT-toepassing die het administratieve werk van zorgverleners lichter maakt.

Een Zorgapp die overzicht biedt en die mensen gaat helpen zodat ze kunnen doen waar ze goed in zijn: houden van en zorgen voor hun cliënten.

Een kleine Zorgapp kan een groot verschil maken. Voor mensen die zorg nodig hebben en die zorg verlenen. Daar zet ik mij, met mijn bedrijf CareConnections, graag voor in. In mijn blog houd ik u op de hoogte van hoe ik dat doe. Van wat er op mijn pad komt als jonge ondernemer, van kansen en mogelijkheden, van praktische oplossingen voor problemen in de zorg. Zodat de zorg letterlijk lichter wordt. Eureka!

Wil jij weten hoe de ZorgApp er uitziet?

Jos Koppelaar

 Meer blogs van Jos

Begin met typen en druk op enter om te zoeken